© Forsmans ishavsalger - Ishavsalger.se 2024
Ishavsalger
Ishavsalger
Studier av ishavsalger Ascophyllum
Nodosum Alger har ingått som ett
viktigt livsmedel i människors och
djurs föda sedan århundraden.
Ingen landväxande grönsak har ett
så allsidigt näringsinnehåll. Ger
friska celler och ett gott
immunförsvar.
Ishavsalgen skördas utanför Islands nordvästra kust där vattnet ännu är rent. Algerna får sin
näring av vulkanernas näringsrika nedfall. Algerna är exceptionellt näringsrika. De innehåller
alla kända vitaminer antioxidanter, mineraler, spårämnen, fibrer, kolhydrater, protein i små,
små doser som samverkar med den övriga kosten. Det innebär att de flesta behov är tillgodo-
sedda.
Alger rensar ut tungmetaller och slaggprodukter genom ett gelé (Algin) som finns i Ishavsalger
och som passerar osmält genom kroppen, men drar till sig och binder tungmetaller och slagg-
produkter och som sedan lämnar kroppen den naturliga vägen - men kroppen behåller det
näringsrika.
Algin motverkar tandsten och beläggning på kärlens insida, vilket har en positiv inverkan på de
flesta sjukdomar speciellt hjärt –och kärlsjukdomar. Algin från ishavsalger är dessutom KRAV-
godkänt förtjockningsmedel och benämns E400 Carrageen i alla livsmedel och kosmetika inom
hela EU, utan begränsning.
Även den viktiga folsyran finns i dessa alger. Forskning påvisar att brist på folsyra även är
starkt kopplat till demenssjukdomar. Folsyra har stor betydelse redan på fosterstadiet för
hjärnans utveckling. Frystorkningen av ishavsalger bevarar 97 % av det naturliga innehållet.
Ishavsalger är alltså inte värmebehandlade eller snabbtorkade.
Algprodukterna tillverkas under GMP-standard, med samma hårda krav som vid medicin-
tillverkning och finns som algmjöl att strö på fil, soppa, bak, m.m.
Alger finns även som fodertíllskortt för alla våra husdjur.
Innehållsanalys finns hos oss återförsäljare.